Hírek

2014.09.05. 19:20

Herr Milán grafikus munkája a második díjat hozta el az ARC plakátkiállításról

Pénteken délelőtt a Szépművészeti Múzeumban mutatták be a 14. ARC plakátpályázat és kiállítás legjobbjait. A dunaújvárosi születésű, jelenleg a fővárosban élő Herr Milán grafikus munkája a második díjat hozta el a rangos seregszemlén.

Szabó Szabolcs

A Macskabajusz Művek Egyenlőség, testvériség, közbeszerzés című, felemás futballpályát ábrázoló plakátja lett a 14. ARC plakátkiállítás pályázatának győztes munkája, melyet a többi 110 pályaművel együtt péntektől láthat a közönség az Ötvenhatosok terén.

A második díjat Herr Milánnak ítélte Hungarian in Europe című plakátjáért, a harmadik helyezett pedig Halász Géza lett Csúcsforgalom című pályaművével.

I love London - mosogató szivacsból építve. Herr Milán grafikus díjnyertes plakátja mellett az Ötvenhatosok terén pénteken nyílt ARC plakátkiállításon

- Te miben hiszel? - az ARC idei plakátpályázatnak ez volt a hívógondolata. Az én korosztályom - amely a nyolcvanas évek második felében született - szinte minden tagja szembesült mára azzal a kérdéssel: menni vagy maradni? A fiatalok többsége sok esetben túlzott vágyakat fogalmaz meg a külföldi munkavállással, letelepedéssel kapcsolatban, pedig a nyelvi és kulturális különbségek miatt a kezdet szinte minden esetben iszonyúan nehéz. Pályamunkám e több generációt is érintő kérdésre, problémára kívánt reflektálni. Ismerőseimen, kortársaimon azt látom, hogy tehetség, akarat és megfelelő hozzáállás nélkül külföldön sem lehet boldogulni. Hogy mi a plakátom üzenete? Én abban hiszek, hogy akarni kell tisztességesen és teljes erőbedobással dolgozni, és akkor meg lesz az eredménye. Nyilván nincs egyenrecept, szakmánként mások és mások a lehetőségek Magyarországon, de külföldön (is) nagyon nehéz elindulni a nulláról - mondta el lapunknak a díjkiosztó után Herr Milán, aki a Széchenyi gimnázium tanulójaként érettségizett, majd a Kaposvári Főiskola művészeti karán tanult, jelenleg Budapesten dolgozik szabadúszó grafikusként.

A Te miben hiszel? mottóval meghirdetett, idei ARC pályázatra több mint 1100 munka érkezett, amelyek közül szeptember 21-ig 84 kép óriásplakáton, további 27 pedig úgynevezett gyűjtőplakáton látható. A megnyitón Bakos Gábor, az ARC ügyvezető igazgatója elmondta, nagyon nehéz volt megszervezni az idei kiállítást, mert ma Magyarországon ez a szabados rendezvény igen nehezen talál partnerekre . A szervezők ezért kénytelenek támogatói kampányt indítani.





Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!