Dunaújvárosiak nélkül

2024.05.09. 10:00

Autós Szakmák Tanulmányi Versenye

Az Autós Szakmák Tanulmányi Versenyét az Autószerelők Országos Egyesülete és az Autós Nagykoalíció (teljes nevén Autós Életciklus Érdekképviseleti Nagykoalíció Egyesület) közösen szervezi.

Agárdy Csaba

Fotó: LI

A verseny eljutott az országos döntőig, amit Szigetszentmiklóson április 13-14-én rendezték meg. Ezúttal dunaújvárosi tanulóért nem szoríthattunk.

Az egyik regionális finálénak még februárban, Dunaújvárosban a Quality Dunaújváros Kft. autószerviz adott otthont.

 A Quality Kft., amely a Q-Service hálózat tagja, évek óta részt vesz az oktatásban, tanulókat foglalkoztatnak, versenyeket rendeznek.

Az országos döntő után kiderült, kijutott tovább a nemzetközi viadalra, az Inter Cars Young Car Mechanicra (YCM) Magyarországról.

Először nézzük meg, mi is az Autós Szakmák Tanulmányi Versenye! A lényeg, a szervezők nem titkolt célja az esemény megrendezésével kapcsolatban, hogy népszerűsítsék az autószerelő szakmát, ugyanis szeretnék elérni, ha valaki az autószerelést választja, akkor azt tudatosan tegye.

Hatan vehettek részt a Young Car Mechanic hazai döntőjén.

 A nemzetközi finálét június 17. és 21. között Litvániában tartják majd, hazánkat az egerbocsi Göböly Béla Bendegúz képviselheti.

Litvániában a házigazdák mellett Bulgária, Észtország, Lettország, Lengyelország, Ukrajna, Szlovákia, Horvátország, Görögország, Románia és Magyarország diákjai alkotják a mezőnyt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában