Fájó vereség

2024.05.05. 19:00

A szezon legrosszabb meccsén oda a pályaelőny a bronzcsatában (képgalériával)

A női vízilabda bajnoki bronzpárharc vasárnap esti első mérkőzésén másfél negyedig tudta csak tartani a lépést a DFVE az Egerrel, majd utána a támadásban mutatott gyenge teljesítménnyel megverték önmagukat.

Gallai Péter

A védekezés még úgy ahogy rendben volt, de támadásban rengeteget hibázott a csapat

Fotó: Laczkó Izabella

Az alapszakasz áprilisi meccsét az Eger nyerte meg, de az első kört a DFVE zárta a harmadik helyen, a hevesiek pedig a negyediken, ezért a pályaelőny az újvárosiaknál volt a két győzelemig tartó párharcban. Úgy volt, a Fradi ellen szemsérülést szenvedett Somogyvári már nem játszhat a szezonban, azonban mégis ott volt a keretben.

Fotó: Laczkó Izabella

Az első emberelőnyt rögtön kihasználta a hazai csapat, remek bejátszás után Szabó találat be, amire egyből Borsi felelt. Aztán ötméterest harcolt ki az Eger, ezt Szilágyi értékesítette, ezzel két és fél perc alatt fordított a vendég alakulat, 1-2. Maczkó bravúros védését Horváth egy szép ejtéssel fejelte meg. Utána a kimaradt lehetőségekről és a kapusok védéseiről szólt a negyed, az utolsó percre fordulva Pogonyi ismét előnyhöz juttatta az ellenfelet. Azonban ezzel még nem volt vége, mert tizenöt másodperccel a vége előtt Jonkl suhintotta laposan a hálóba a labdát, 3-3.

Fotó: Laczkó Izabella

A második negyedet egyből emberhátránnyal kezdte a DFVE, Szilágyi ezt egy távoli bombával használta ki. Dobi is megmutatta, hogy ő is tud fórból gólt lőni, ugyan több ígéretes lehetősége is volt, de nem tudta visszavenni a vezetést a Dunaújváros, sőt, Lendvai egy ejtéssel az ellenfélnek tette ezt meg. Egy megúszást követően Horváth büntetőt érően szabálytalankodott, de Szilágyi ötösét Maczkó nagy bravúrral kiütötte a sarok elől. Azonban egy labdaszerzés után megint ziccerben úszhattak az egriek, az ajtó-ablak helyzetben Szilágyi javította előbbi hibáját, 4-6. 

Fotó: Laczkó Izabella

A harmadik nyolc perc elején a kimaradt  lehetőségek után a dunaújvárosi nevelésű Szellák ejtett ismét távolról a hálóba, és sajnos semmi nem sikerült támadásban, Garda kapufát lőtt, Mahieu center csavarását fogta Torma. Aztán tovább nehezedett az eddig sem könnyű helyzet, mert Maczkóról becsorgott Szellák lövése, 4-8. Támadásban továbbra is teljes volt a blokk, Horváth közelről a kapufát trafálta telibe, Jonkl pedig Tormába vágta az emberelőnyt.

Fotó: Laczkó Izabella

A záró felvonásban óriási javulásra lett volna szüksége csapatunknak, hogy visszajöjjön a mérkőzésbe. Kardos Laura gyorsan büntetőt harcolt ki, amit Garda bevágott, ezzel hosszú percek után volt eredményes a DFVE, 5-8. A csata hevében Szabó vérző fejjel szállt ki a medencéből, ami után Bódi fórból megint közé tette a négyet. Kardos Laura óriási helyzetébe blokkoltak bele az egriek, s mivel már csak három perc volt vissza, csoda kellett volna a fordításhoz. Jött is egy emberelőny, de Kardos Dominika lövését kiszedte Torma, aztán az ő kezéből esett ki a labda, végül Szellák Csenge pontot tett a mérkőzésre, 5-10. Az utolsó pillanatokban szépíteni sem sikerült, Somogyvári nagy ziccerből nem talált be. 

DFVE - Eger 5-10 (3-3, 1-3, 0-2, 1-2)

DFVE: Maczkó - Garda 1, Horváth 1, Sümegi, Szabó 1, Dobi 1, Mahieu. Csere: Jonkl 1, Pál, Somogyvári, Kardos D., Kardos L. Vezetőedző: Vad Lajos.

Eger: Torma - Bódi 1, Borsi 1, Belorio, Parkes, Szellák 3, Szilágyi 3. Csere: Sóti, Pogonyi 1, Lendvai 1, Weston, Katona.

Gól emberelőnyből: 2/12, illetve 2/5.

Gól ötméteresből: 1/1, illetve 1/2.

A következő mérkőzést szerdán este játsszák Egerben, ahol csak győzelemmel tarthatja életben bronzérmes vágyait a dunaújvárosi csapat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában